Opening Wâldpykpaad

Wanneer: maandag 18 april 2022
Tijd: 14:00 uur

Een Wâldpyk doet dingen “oars as oars” en is “grutsk op ‘e romte”.

Het Wâldpykpaad

Foto: Bert Douma

Dwaal je wel eens in het voorjaar langs de schouwpaden in het bos van Egypte langs de grenssloot De Swadde? De sloot die de Gemeente Achtkarspelen scheidt van de Gemeente Noardeast-Fryslân! Vanaf het schouwpad langs de Swadde kun je het Landgoed Fogelsanghstate van ‘de andere kant’ bewonderen. Fogelsanghstate, in de volksmond ‘het Feankleasterbosk’ geheten, is in het voorjaar vanwege het broedseizoen gesloten, maar vanaf het Egyptebos valt er wel van te genieten.

Alleen de blik op het authentieke theehuisje al, prachtig gelegen op een Hoge berg (De Modderberg) is de wandeling waard!Maar als je eenmaal aan de wandel bent kun je meer ontdekken! Bijvoorbeeld De ‘Hamstra poele’, een pingoruïne uit de ijstijd, met eromheen nog een stukje prachtig, kleinschalig coulissenlandschap. Het Wâldpykpaad wordt op deze dag om 14.00 uur geopend door Willem Wâldpyk bij Paviljoen MeM in Buitenpost. Ook krijgt deze mooie locatie op Tweede paasdag het Wâldpykcertificaat uitgereikt door in de Egypte opgegroeide Henk Pilat van het Streekmerk Wâldpyk.

Het Wâldpykpaad is een route voor de echte Wâldpiken die buiten de paden willen wandelen over de schouwpaden van het Egyptebos.