Nieuws

 • Prachtige 2e Waarme jún

  Wat een prachtige 2e “Waarme jún” gisteren! We speelden met onze eigen band Sa Kint Ek, bestaande uit Ton Edelijn op gitaar, Gerrit Steen op basgitaar, Atsje Lettinga zang en cajon en Sander Stienstra op toetsen en cajon. We hebben heerlijk muziek gemaakt, op de luchtgitaar gespeeld (Rocking all over the world!), samen met het publiek op de motor gezeten (Crazy little thing called love) en aan de winnaar van de quiz een huiskamer concert mogen geven! Kortom een “Waarme jún”.

  De 3e “Waarme jún” op rij is een concert van de De Wûnderdokters op vrijdag 17 februari a.s., aanvang 20:00 uur. Toegang is wederom gratis (we spelen met een open koffer).

  Kijk voor meer info op: https://www.paviljoenmem.nl/…/waarme-jun-mei-de…/

  https://youtu.be/R2iNbkfSEtY
 • De 1ste “Waarme jûn” in Paviljoen MeM was een groot succes!

  De 1ste “Waarme jûn” in Paviljoen MeM was een groot succes!

  Een avond met zang, verhalen, goocheltrucs en een hapje en een drankje.

  De 2e “Waarme jûn” is zaterdag 14 januari, 20:00 uur met de band Sa Kint Ek. Het belooft een avond te worden met luister- meezing- en dansmuziek. We spelen met een open koffer (vrijwillige bijdrage). Reserveren is gratis: www.paviljoenmem.nl

  Ook zonder reserveren ben je van harte welkom (maar vol = vol!)

  De 1ste “Waarme jûn” in Paviljoen MeM was een groot succes!

  Een avond met zang, verhalen, goocheltrucs en een hapje en een drankje.

  De 2e “Waarme jûn” is zaterdag 14 januari, 20:00 uur met de band Sa Kint Ek. Het belooft een avond te worden met luister- meezing- en dansmuziek. We spelen met een open koffer (vrijwillige bijdrage). Reserveren is gratis: www.paviljoenmem.nl

  Ook zonder reserveren ben je van harte welkom (maar vol = vol!)

 • Atsje winnaar Douwe Hooglandprijs 2022

  Bron: website Noardlike Fryske Walden

  Atsje Lettinga ontvangt de prijs vanwege haar initiatief voor het Wâldpykpaad. Een belevenis voor de echte Wâldpiken die buiten de paden willen wandelen in het nationaal landschap “Noardlike Fryske Wâlden”. Daarnaast is Atsje eigenaresse van circulair paviljoen MeM en de Muzykpleats. Hiermee legt zowel binnen als buiten de Wâlden verbinding tussen mens, natuur en muziek met oog voor het landschap.

  Op 18 april jl. werd het Wâldpykpaad bij Atsje geopend door Willem “Wâldpyk” de Vries. Dankzij dit bewegwijzerde pad kan jong en oud genieten van de natuur. Vereniging Noardlike Fryske Wâlden vindt het belangrijk dat natuur toegankelijk is en dat het resultaat van beheer zichtbaar wordt. Bijzonder is ook het verhaal van Paviljoen MeM dat eerst in dienst van Culturele hoofdstad Leeuwarde-Friesland 2018 in de Prinsentuin in Leeuwarden stond. Het paviljoen zou worden gesloopt maar Atsje heeft in een weekend tijd met hulp van vrienden en bekenden het gevaarte naar Buitenpost weten te krijgen. Hiermee heeft ze een unieke ruimte gecreëerd in de omgeving die zich uitstekend leent voor workshops en diverse bijeenkomsten.

  Aan de prijs is een bedrag van 250 euro verbonden waarvoor ze een nieuwe publieksactiviteit kan ontwikkelen. De prijs is vernoemd naar Douwe Hoogland die van 2006 tot en met 2014 voorzitter van de vereniging was en veel voor de ontwikkeling van het agrarisch natuur- en landschapsbeheer heeft betekend. De prijsuitreiking vond plaats tijdens de jaarafsluiting van NFW in paviljoen Mem. Atsje was verrast en vind het mooi dat haar werk gezien en gewaardeerd wordt.

 • Workshops Macramé: Engeltjes maken

  Aanmelden via hennyrinsma@gmail.com

 • Atsje Lettinga: “By MeM kinst wat fan dysels ûntdekke fanút de basis fan frijheid”

  Mei har freon Sander Stienstra hat Atsje Lettinga Paviljoen MeM yn Bûtenpost. In dekôr foar muzyk, teäter en mear. “Je kinne hjir wêze wa’t je binne, troch de burgenheid fan MeM.”

  Se hat hast twa wiken fakânsje. En dat is nedich nei tal fan eveneminten op poaten set te hawwen. Atsje Lettinga (55) biedt yn Paviljoen MeM (Muzyk en Minsken) plak foar útinoar rinnende aktiviteiten. De iene dei muzyk, dan wachtsje der workshops, om dêrnei wer in brulloft yn goede banen te lieden.

  Lees verder via onderstaande link!

  https://www.omropfryslan.nl/fy/nijs/1171946/atsje-lettinga-by-mem-kinst-wat-fan-dysels-untdekke-fanut-de-basis-fan-frijheid

 • Podcast Omrop Fryslân: 1 op 1 mei Atsje Lettinga
  https://youtu.be/Jkoz8CDl_ts
 • CD presentatie Sido Martens uitgesteld

  Beste mensen,

  Vanochtend, 10.15 uur en na overleg met MeM en de busmaatschappij heb ik besloten de presentatie van morgen uit te stellen.
  Pijn in het hart, ja, ook bij jullie denk ik.
  Maar ik kreeg de afgelopen week een te groot aantal annuleringen. Het leek er eerder op dat we met ruim 40 liefhebbers samen zouden komen, mooie club. Helaas haakte een te groot aantal deze week om uiteenlopende redenen af. En gezien de weersvoorspelling voor morgen (amper 14 graden, regen, harde wind(stoten), hagel en zelfs onweer), koud en kil kortom, en het feit dat er heel veel van ver komen en zeker een paar uur in de auto moeten zitten, voorvoel ik dat er morgen slechts een handvol in de bus zal zitten. Dan heb je wel de ruimte natuurlijk, maar dan wordt het ook een Tragical Misery Tour. En daar wordt niemand blij van. Dus we gaan niet. Geldt uiteraard ook voor hen die met eigen vervoer zouden komen.

  Het goede nieuws is dat zondagmiddag 6 november de nieuwe datum wordt.

  Vast excuses voor het ongemak, hopelijk stel ik jullie niet voor onoverkomelijke problemen. Het zou fijn zijn wanneer jullie er op 6 november bij kunnen zijn. Wie zijn inschrijfgeld terug wil kan dat aangeven, geen probleem natuurlijk. Fijner is dat we het gewoon doorschuiven …

  Wil je hoe dan ook even reageren op deze mail zodat ik weet dat ie gelezen is.

  Sido Martens

 • Workshopreeks “Ukelele Nostalgisch”

  Het Dorp, Ja Zuster Nee Zuster, Que Sera Sera,… In 3 avonden leer je een leuk repertoire van nostalgische liedjes. We sluiten de reeks af met een feestelijk optreden voor een heel dankbaar publiek.
  Niveau: Als je aan deze workshop mee wilt doen moet je de basis-akkoorden en eenvoudige slagen in de vingers hebben.

  Maandag 26 september, 10, 24 oktober 19.30 uur.
  Paviljoen MeM, Egypte 16A, Buitenpost
  € 65,= voor 3 avonden. (incl. koffie/thee)

  Reserveren:
  Wander van Duin
  telefoon: 0614 127 762
  wandervanduin@gmail.com

  www.wandervanduin.nl

 • Tomke’s foarlêsfeest – 3 september 2022

  Komsto ek op Tomke’s foarlêsfeest op 3 setember 2022?! Kinst fan alles dwaan op dizze dei: lêze, lústerje, sjonge, dûnsje, muzyk meitsje, boartsje… Tomke-skriuwsters Riemkje, Geartsje en Berber, Tomke-tekener Luuk én sjongeres Janneke Brakels binne der ek! Sy ha allegear wat leuks foar jim yn petto.

  Bestel hjir dyn kaarten

  (It Tomke-feest fan ferline jier wie samar útferkocht, dus wês der op ‘e tiid by!!)

 • Live muziek tijdens Brommels op 27 en 28 augustus 2022!

  Tijdens het Brommelsfestijn 2022, is er op het terras, op beide dagen live muziek!
  Zaterdagmiddag 27 augustus zijn er optredens van Freddy Nauta, Gea Stienstra en Roel Couperus.
  Zondagmiddag 28 augustus zijn er optredens van Syta & Marije en Sa kint Ek.

  Het terras en Paviljoen MeM zijn open voor een hapje en een drankje.
  Kom je ook gezellig langs?

 • Nieuws uit Kollum: Flower Power Markt 2022
  https://nieuwsuitkollum.nl/flower-power-markt-bij-paviljoen-mem-2/?fbclid=IwAR2fppp4BXO0-WoXbZeP4YntyJVAVGkPWtxRRJXEEN_JKRwhG1ZX-6LaHKQ
 • Tomke’s Foarlêsfeest! – DE KAARTFERKEAP IS LOS!

  Komsto ek op Tomke’s foarlêsfeest?! Kinst fan alles dwaan op dizze dei: lêze, lústerje, sjonge, dûnsje, muzyk meitsje, boartsje… Tomke-skriuwsters Riemkje, Geartsje en Berber, Tomke-tekener Luuk én sjongeres Janneke Brakels binne der ek! Sy ha allegear wat leuks foar jim yn petto.

  Bestel hjir kaarten

  (It Tomke-feest fan ferline jier wie samar útferkocht, dus wês der op ‘e tiid by!!)

 • Extra concert Breathe!

  Wegens grote belangstelling geeft Breathe een 2e optreden, op zondag 25 september aanstaande, aanvang: 19:30 uur.

  Kaarten zijn hier te reserveren.

  Wanneer:  zondag 25 september 2022
  Tijd: 
  19:30 uur
  Prijs: 
  €10,00 pp.

  4 stemmen, prachtige harmonieën in combinatie met warme sounds.

  2 duo’s smelten samen en vormen ‘BREATHE’.
  In deze tijd hebben we soms moeite met ademhalen en om de rust in ons hoofd te vinden.
  Tijdens het concert van BREATHE kun je genieten van songs met een mooie boodschap, wordt je verrast door de samensmelting van instrumenten en harmonieën, en zal je tot rust kunnen komen door de warme en gezellige sfeer.

  Het duo Janneke & Lise-Marije speelt samen met het duo Syta & Marije. Ze begeleiden zichzelf op gitaar, piano en bas. Tijdens het concert zal je verrast worden door country invloeden door hun gedeelde passie voor country muziek.

  We BREATHE, You BREATHE.

 • Concert Krystl
  Wanneer: zondag 19 juni 2022
  Tijd: 15:00 uur
  Prijs: € 15,00

  Krystl tekende in 2009 haar eerste platencontract bij Universal Music. Haar carrière maakte vervolgens in 2010 een vliegende start door het succes van haar eerste hitsingle Golden Days, die ook te horen was in een Martini reclame. In 2011 won Krystl een Edison voor Beste Nieuwkomer, een 3FM Award en een Buma Award. Inmiddels heeft ze twee solo albums uitgebracht met daarop succesvolle radio singels als Bottles , Fool For You , Golden Days en Circles. Krystl deed verschillende clubtours en theatershows, speelde op festivals als North Sea Jazz en Concert at SEA en zong duetten met Marco Borsato en BLØF.

  In 2017 kwam haar elektronische single Losing My Head uit. De song werd op de dag van uitkomen meteen bekroond tot NPO Radio 2 Top Song. Krystl’s kerstsingle Wonderful Time , uitgebracht in hetzelfde jaar, stond op nummer 2 van de meest gedraaide Nederlandse kersthits en werd meer dan 1,5 miljoen keer op Spotify beluisterd.
  In november 2020 bracht de zangeres de pop ballad A Good Year Without You uit.

  Naast haar solocarri re startte Krystl in 2017 een nieuw country/pop trio: The BlueBirds (Elske deWall, Krystl & Rach l Louise). Het bleek een succes; ze traden op in het voorprogramma van Sting, speelden meerdere succesvolle club- en theatershows en brachten een album genaamd Sisters uit. Ze waren geregeld te zien in tv-programma’s als RTL Late Night en verkochten de grote zaal van Paradiso in drie dagen uit. Vanaf 2021 zijn The BlueBirds een collectief geworden waarin Krystl en Rachèl Louise de leiding hebben als vaste ‘Birds’. Op 8 oktober 2021 kwam hun tweede album Great Big World uit, waarop samenwerkingen met o.a. Kris Berry, Janne Schra, Leonie Meijer, Hadewych Minis & Birgit Schuurman te horen zijn.

  Krystl werkt op dit moment aan haar solo EP. De eerste single Who Gave You The
  Right komt op 4 februari uit en de EP in juni 2022.

  Reserveringsformulier:

  Boekingen niet langer mogelijk op deze datum.

  Na het plaatsen van uw reservering kunt u (indien van toepassing) direct betalen via IDEAL.
  LET OP: Indien het betalen niet meteen lukt, reserveer dan niet opnieuw! In de bevestigingsmail die u ontvangt zit een betaallink, waarmee u alsnog kunt betalen.
 • MeM hat de blues!

  De band Lapwing tijdens de Blues Experience avond in Paviljoen MeM!


Agenda