Nieuws

 • Op zoek naar de identiteit van de Fryske Wâlden: Wâldpyken kunnen verhalen aandragen over ‘hun’ gebied
 • Oerbosk fan de Takomst 
 • Uitnodiging informatieavond 14 juni, Paviljoen MeM Buitenpost

  Beste inwoner, creatieveling, ondernemer, bezoeker e/o anderszins betrokkene van De Fryske Wâlden, 

  De komende drie jaar willen wij met behulp van cultuur De Fryske Wâlden beter op de kaart zetten. We willen laten zien hoe mooi, bijzonder en authentiek het hier is, hoe uniek onze prachtige regio is.  

  Dit doen we het allerliefste samen met de mensen uit de regio. Iedereen kan daarom mee doen. Jong, oud, man, vrouw, van het platteland of uit het (grotere) dorp.  

  Hoe? We beginnen in 2023 met het ophalen van verhalen over de identiteit van De Fryske Wâlden. Wie zijn we eigenlijk? Wat maakt onze regio zo mooi? Wat leert het verleden ons? Welke zorgen hebben we en welke kansen zien we voor de toekomst?  

  Iedereen die een verhaal inbrengt, mag dit ten gehore brengen op zogenaamde ‘bonte avonden’ medio september. Op deze avonden hoor je ook de andere verhalen en hopen we dat er een rode draad zichtbaar wordt. In december gaan we samen met dit thema aan de slag.  

  Hoe kunnen we dit thema overbrengen aan een breed publiek? Is een lied de beste vorm? Of een ‘iepenloftspul’? Of wellicht een expositie met kunst? Het is aan de regio! Wij zorgen voor begeleiding en de juiste faciliteiten. Denk hierbij aan het helpen bij scriptschrijven, regievoering, inbrengen van (kunstenaars) netwerk etc. In 2024 willen we graag diverse kleine vertelvormen organiseren.  

  Het werkt dus als een soort trechter. We beginnen breed en maken onze identiteit steeds scherper. Samen met de regio werken we in 2025 toe naar een groot evenement. Denk aan een theatervoorstelling, een festival of een meerdaags vertel-route. Het is aan de deelnemers en de regio welke vorm we kiezen! 

  Waarom doen we dit? Als we weten wie we zijn (identiteit), kunnen we onszelf ook beter verkopen aan bezoekers en toeristen. Als er meer toeristen komen -die echt passen bij onze regio- komen er in de toekomst wellicht ook meer campings, hotels, dagrecreatie en bijvoorbeeld horeca. Of kunnen bestaande bedrijven uitbreiden. Dat is niet alleen leuk om zelf te bezoeken, maar het zorgt ook voor meer banen. En misschien kan de bakker in het kleine dorp dan ook open blijven.  

  Ben je nieuwsgierig geworden? Heb je een verhaal dat verteld moet worden? Heb je een mooi idee voor de toekomst? Wil je meehelpen maar weet je nog niet hoe? Heb je ideeën om bijvoorbeeld campings, restaurants, boerderijen of andere bedrijven aan dit initiatief te koppelen? Kom dan 14 juni om 19.30 uur naar de informatieavond in Paviljoen MeM te Buitenpost. Het is gratis, wel even aanmelden via: info@paviljoenmem.nl.  

  Groeten,  

  Atsje Lettinga, Sander Stienstra en Elizabeth Pilat 

 • Extra voorstelling Oer IIS op 12 juny!

  Op 12 juni is er een extra voorstelling van Oer IIS, te zien in de “teatertûn” van Paviljoen MeM.

  Klik hier voor meer informatie over de voorstelling & reserveren

 • Kaspar in Paviljoen MeM

  Kaspar, 10 maart 2023, in Paviljoen MeM…..een wintersprookje in de tuin en een betoverend concert van Wiebe, Irma, Esther, Isabelle en Marleen….bedankt voor al dat moois!

 • 3e Waarme jûn

  Is der in dokter yn de seal?! Justerjûn mar leafst 4! En net samar dokters….it wiene De Wûnderdokters!

  Tige tank foar de prachtige jûn!

 • Prachtige 2e Waarme jún

  Wat een prachtige 2e “Waarme jún” gisteren! We speelden met onze eigen band Sa Kint Ek, bestaande uit Ton Edelijn op gitaar, Gerrit Steen op basgitaar, Atsje Lettinga zang en cajon en Sander Stienstra op toetsen en cajon. We hebben heerlijk muziek gemaakt, op de luchtgitaar gespeeld (Rocking all over the world!), samen met het publiek op de motor gezeten (Crazy little thing called love) en aan de winnaar van de quiz een huiskamer concert mogen geven! Kortom een “Waarme jún”.

  De 3e “Waarme jún” op rij is een concert van de De Wûnderdokters op vrijdag 17 februari a.s., aanvang 20:00 uur. Toegang is wederom gratis (we spelen met een open koffer).

  Kijk voor meer info op: https://www.paviljoenmem.nl/…/waarme-jun-mei-de…/

  https://youtu.be/R2iNbkfSEtY
 • De 1ste “Waarme jûn” in Paviljoen MeM was een groot succes!

  De 1ste “Waarme jûn” in Paviljoen MeM was een groot succes!

  Een avond met zang, verhalen, goocheltrucs en een hapje en een drankje.

  De 2e “Waarme jûn” is zaterdag 14 januari, 20:00 uur met de band Sa Kint Ek. Het belooft een avond te worden met luister- meezing- en dansmuziek. We spelen met een open koffer (vrijwillige bijdrage). Reserveren is gratis: www.paviljoenmem.nl

  Ook zonder reserveren ben je van harte welkom (maar vol = vol!)

  De 1ste “Waarme jûn” in Paviljoen MeM was een groot succes!

  Een avond met zang, verhalen, goocheltrucs en een hapje en een drankje.

  De 2e “Waarme jûn” is zaterdag 14 januari, 20:00 uur met de band Sa Kint Ek. Het belooft een avond te worden met luister- meezing- en dansmuziek. We spelen met een open koffer (vrijwillige bijdrage). Reserveren is gratis: www.paviljoenmem.nl

  Ook zonder reserveren ben je van harte welkom (maar vol = vol!)

 • Atsje winnaar Douwe Hooglandprijs 2022

  Bron: website Noardlike Fryske Walden

  Atsje Lettinga ontvangt de prijs vanwege haar initiatief voor het Wâldpykpaad. Een belevenis voor de echte Wâldpiken die buiten de paden willen wandelen in het nationaal landschap “Noardlike Fryske Wâlden”. Daarnaast is Atsje eigenaresse van circulair paviljoen MeM en de Muzykpleats. Hiermee legt zowel binnen als buiten de Wâlden verbinding tussen mens, natuur en muziek met oog voor het landschap.

  Op 18 april jl. werd het Wâldpykpaad bij Atsje geopend door Willem “Wâldpyk” de Vries. Dankzij dit bewegwijzerde pad kan jong en oud genieten van de natuur. Vereniging Noardlike Fryske Wâlden vindt het belangrijk dat natuur toegankelijk is en dat het resultaat van beheer zichtbaar wordt. Bijzonder is ook het verhaal van Paviljoen MeM dat eerst in dienst van Culturele hoofdstad Leeuwarde-Friesland 2018 in de Prinsentuin in Leeuwarden stond. Het paviljoen zou worden gesloopt maar Atsje heeft in een weekend tijd met hulp van vrienden en bekenden het gevaarte naar Buitenpost weten te krijgen. Hiermee heeft ze een unieke ruimte gecreëerd in de omgeving die zich uitstekend leent voor workshops en diverse bijeenkomsten.

  Aan de prijs is een bedrag van 250 euro verbonden waarvoor ze een nieuwe publieksactiviteit kan ontwikkelen. De prijs is vernoemd naar Douwe Hoogland die van 2006 tot en met 2014 voorzitter van de vereniging was en veel voor de ontwikkeling van het agrarisch natuur- en landschapsbeheer heeft betekend. De prijsuitreiking vond plaats tijdens de jaarafsluiting van NFW in paviljoen Mem. Atsje was verrast en vind het mooi dat haar werk gezien en gewaardeerd wordt.

 • Workshops Macramé: Engeltjes maken

  Aanmelden via hennyrinsma@gmail.com

 • Atsje Lettinga: “By MeM kinst wat fan dysels ûntdekke fanút de basis fan frijheid”

  Mei har freon Sander Stienstra hat Atsje Lettinga Paviljoen MeM yn Bûtenpost. In dekôr foar muzyk, teäter en mear. “Je kinne hjir wêze wa’t je binne, troch de burgenheid fan MeM.”

  Se hat hast twa wiken fakânsje. En dat is nedich nei tal fan eveneminten op poaten set te hawwen. Atsje Lettinga (55) biedt yn Paviljoen MeM (Muzyk en Minsken) plak foar útinoar rinnende aktiviteiten. De iene dei muzyk, dan wachtsje der workshops, om dêrnei wer in brulloft yn goede banen te lieden.

  Lees verder via onderstaande link!

  https://www.omropfryslan.nl/fy/nijs/1171946/atsje-lettinga-by-mem-kinst-wat-fan-dysels-untdekke-fanut-de-basis-fan-frijheid

 • Podcast Omrop Fryslân: 1 op 1 mei Atsje Lettinga
  https://youtu.be/Jkoz8CDl_ts
 • CD presentatie Sido Martens uitgesteld

  Beste mensen,

  Vanochtend, 10.15 uur en na overleg met MeM en de busmaatschappij heb ik besloten de presentatie van morgen uit te stellen.
  Pijn in het hart, ja, ook bij jullie denk ik.
  Maar ik kreeg de afgelopen week een te groot aantal annuleringen. Het leek er eerder op dat we met ruim 40 liefhebbers samen zouden komen, mooie club. Helaas haakte een te groot aantal deze week om uiteenlopende redenen af. En gezien de weersvoorspelling voor morgen (amper 14 graden, regen, harde wind(stoten), hagel en zelfs onweer), koud en kil kortom, en het feit dat er heel veel van ver komen en zeker een paar uur in de auto moeten zitten, voorvoel ik dat er morgen slechts een handvol in de bus zal zitten. Dan heb je wel de ruimte natuurlijk, maar dan wordt het ook een Tragical Misery Tour. En daar wordt niemand blij van. Dus we gaan niet. Geldt uiteraard ook voor hen die met eigen vervoer zouden komen.

  Het goede nieuws is dat zondagmiddag 6 november de nieuwe datum wordt.

  Vast excuses voor het ongemak, hopelijk stel ik jullie niet voor onoverkomelijke problemen. Het zou fijn zijn wanneer jullie er op 6 november bij kunnen zijn. Wie zijn inschrijfgeld terug wil kan dat aangeven, geen probleem natuurlijk. Fijner is dat we het gewoon doorschuiven …

  Wil je hoe dan ook even reageren op deze mail zodat ik weet dat ie gelezen is.

  Sido Martens

 • Workshopreeks “Ukelele Nostalgisch”

  Het Dorp, Ja Zuster Nee Zuster, Que Sera Sera,… In 3 avonden leer je een leuk repertoire van nostalgische liedjes. We sluiten de reeks af met een feestelijk optreden voor een heel dankbaar publiek.
  Niveau: Als je aan deze workshop mee wilt doen moet je de basis-akkoorden en eenvoudige slagen in de vingers hebben.

  Maandag 26 september, 10, 24 oktober 19.30 uur.
  Paviljoen MeM, Egypte 16A, Buitenpost
  € 65,= voor 3 avonden. (incl. koffie/thee)

  Reserveren:
  Wander van Duin
  telefoon: 0614 127 762
  wandervanduin@gmail.com

  www.wandervanduin.nl

 • Tomke’s foarlêsfeest – 3 september 2022

  Komsto ek op Tomke’s foarlêsfeest op 3 setember 2022?! Kinst fan alles dwaan op dizze dei: lêze, lústerje, sjonge, dûnsje, muzyk meitsje, boartsje… Tomke-skriuwsters Riemkje, Geartsje en Berber, Tomke-tekener Luuk én sjongeres Janneke Brakels binne der ek! Sy ha allegear wat leuks foar jim yn petto.

  Bestel hjir dyn kaarten

  (It Tomke-feest fan ferline jier wie samar útferkocht, dus wês der op ‘e tiid by!!)


Agenda