Nieuws

 • Atsje Lettinga: “By MeM kinst wat fan dysels ûntdekke fanút de basis fan frijheid”

  Mei har freon Sander Stienstra hat Atsje Lettinga Paviljoen MeM yn Bûtenpost. In dekôr foar muzyk, teäter en mear. “Je kinne hjir wêze wa’t je binne, troch de burgenheid fan MeM.”

  Se hat hast twa wiken fakânsje. En dat is nedich nei tal fan eveneminten op poaten set te hawwen. Atsje Lettinga (55) biedt yn Paviljoen MeM (Muzyk en Minsken) plak foar útinoar rinnende aktiviteiten. De iene dei muzyk, dan wachtsje der workshops, om dêrnei wer in brulloft yn goede banen te lieden.

  Lees verder via onderstaande link!

  https://www.omropfryslan.nl/fy/nijs/1171946/atsje-lettinga-by-mem-kinst-wat-fan-dysels-untdekke-fanut-de-basis-fan-frijheid

 • Podcast Omrop Fryslân: 1 op 1 mei Atsje Lettinga
  https://youtu.be/Jkoz8CDl_ts
 • CD presentatie Sido Martens uitgesteld

  Beste mensen,

  Vanochtend, 10.15 uur en na overleg met MeM en de busmaatschappij heb ik besloten de presentatie van morgen uit te stellen.
  Pijn in het hart, ja, ook bij jullie denk ik.
  Maar ik kreeg de afgelopen week een te groot aantal annuleringen. Het leek er eerder op dat we met ruim 40 liefhebbers samen zouden komen, mooie club. Helaas haakte een te groot aantal deze week om uiteenlopende redenen af. En gezien de weersvoorspelling voor morgen (amper 14 graden, regen, harde wind(stoten), hagel en zelfs onweer), koud en kil kortom, en het feit dat er heel veel van ver komen en zeker een paar uur in de auto moeten zitten, voorvoel ik dat er morgen slechts een handvol in de bus zal zitten. Dan heb je wel de ruimte natuurlijk, maar dan wordt het ook een Tragical Misery Tour. En daar wordt niemand blij van. Dus we gaan niet. Geldt uiteraard ook voor hen die met eigen vervoer zouden komen.

  Het goede nieuws is dat zondagmiddag 6 november de nieuwe datum wordt.

  Vast excuses voor het ongemak, hopelijk stel ik jullie niet voor onoverkomelijke problemen. Het zou fijn zijn wanneer jullie er op 6 november bij kunnen zijn. Wie zijn inschrijfgeld terug wil kan dat aangeven, geen probleem natuurlijk. Fijner is dat we het gewoon doorschuiven …

  Wil je hoe dan ook even reageren op deze mail zodat ik weet dat ie gelezen is.

  Sido Martens

 • Workshopreeks “Ukelele Nostalgisch”

  Het Dorp, Ja Zuster Nee Zuster, Que Sera Sera,… In 3 avonden leer je een leuk repertoire van nostalgische liedjes. We sluiten de reeks af met een feestelijk optreden voor een heel dankbaar publiek.
  Niveau: Als je aan deze workshop mee wilt doen moet je de basis-akkoorden en eenvoudige slagen in de vingers hebben.

  Maandag 26 september, 10, 24 oktober 19.30 uur.
  Paviljoen MeM, Egypte 16A, Buitenpost
  € 65,= voor 3 avonden. (incl. koffie/thee)

  Reserveren:
  Wander van Duin
  telefoon: 0614 127 762
  wandervanduin@gmail.com

  www.wandervanduin.nl

 • Tomke’s foarlêsfeest – 3 september 2022

  Komsto ek op Tomke’s foarlêsfeest op 3 setember 2022?! Kinst fan alles dwaan op dizze dei: lêze, lústerje, sjonge, dûnsje, muzyk meitsje, boartsje… Tomke-skriuwsters Riemkje, Geartsje en Berber, Tomke-tekener Luuk én sjongeres Janneke Brakels binne der ek! Sy ha allegear wat leuks foar jim yn petto.

  Bestel hjir dyn kaarten

  (It Tomke-feest fan ferline jier wie samar útferkocht, dus wês der op ‘e tiid by!!)

 • Live muziek tijdens Brommels op 27 en 28 augustus 2022!

  Tijdens het Brommelsfestijn 2022, is er op het terras, op beide dagen live muziek!
  Zaterdagmiddag 27 augustus zijn er optredens van Freddy Nauta, Gea Stienstra en Roel Couperus.
  Zondagmiddag 28 augustus zijn er optredens van Syta & Marije en Sa kint Ek.

  Het terras en Paviljoen MeM zijn open voor een hapje en een drankje.
  Kom je ook gezellig langs?

 • Nieuws uit Kollum: Flower Power Markt 2022
  https://nieuwsuitkollum.nl/flower-power-markt-bij-paviljoen-mem-2/?fbclid=IwAR2fppp4BXO0-WoXbZeP4YntyJVAVGkPWtxRRJXEEN_JKRwhG1ZX-6LaHKQ
 • Tomke’s Foarlêsfeest! – DE KAARTFERKEAP IS LOS!

  Komsto ek op Tomke’s foarlêsfeest?! Kinst fan alles dwaan op dizze dei: lêze, lústerje, sjonge, dûnsje, muzyk meitsje, boartsje… Tomke-skriuwsters Riemkje, Geartsje en Berber, Tomke-tekener Luuk én sjongeres Janneke Brakels binne der ek! Sy ha allegear wat leuks foar jim yn petto.

  Bestel hjir kaarten

  (It Tomke-feest fan ferline jier wie samar útferkocht, dus wês der op ‘e tiid by!!)

 • Extra concert Breathe!

  Wegens grote belangstelling geeft Breathe een 2e optreden, op zondag 25 september aanstaande, aanvang: 19:30 uur.

  Kaarten zijn hier te reserveren.

  Wanneer:  zondag 25 september 2022
  Tijd: 
  19:30 uur
  Prijs: 
  €10,00 pp.

  4 stemmen, prachtige harmonieën in combinatie met warme sounds.

  2 duo’s smelten samen en vormen ‘BREATHE’.
  In deze tijd hebben we soms moeite met ademhalen en om de rust in ons hoofd te vinden.
  Tijdens het concert van BREATHE kun je genieten van songs met een mooie boodschap, wordt je verrast door de samensmelting van instrumenten en harmonieën, en zal je tot rust kunnen komen door de warme en gezellige sfeer.

  Het duo Janneke & Lise-Marije speelt samen met het duo Syta & Marije. Ze begeleiden zichzelf op gitaar, piano en bas. Tijdens het concert zal je verrast worden door country invloeden door hun gedeelde passie voor country muziek.

  We BREATHE, You BREATHE.

 • Concert Krystl
  Wanneer: zondag 19 juni 2022
  Tijd: 15:00 uur
  Prijs: € 15,00

  Krystl tekende in 2009 haar eerste platencontract bij Universal Music. Haar carrière maakte vervolgens in 2010 een vliegende start door het succes van haar eerste hitsingle Golden Days, die ook te horen was in een Martini reclame. In 2011 won Krystl een Edison voor Beste Nieuwkomer, een 3FM Award en een Buma Award. Inmiddels heeft ze twee solo albums uitgebracht met daarop succesvolle radio singels als Bottles , Fool For You , Golden Days en Circles. Krystl deed verschillende clubtours en theatershows, speelde op festivals als North Sea Jazz en Concert at SEA en zong duetten met Marco Borsato en BLØF.

  In 2017 kwam haar elektronische single Losing My Head uit. De song werd op de dag van uitkomen meteen bekroond tot NPO Radio 2 Top Song. Krystl’s kerstsingle Wonderful Time , uitgebracht in hetzelfde jaar, stond op nummer 2 van de meest gedraaide Nederlandse kersthits en werd meer dan 1,5 miljoen keer op Spotify beluisterd.
  In november 2020 bracht de zangeres de pop ballad A Good Year Without You uit.

  Naast haar solocarri re startte Krystl in 2017 een nieuw country/pop trio: The BlueBirds (Elske deWall, Krystl & Rach l Louise). Het bleek een succes; ze traden op in het voorprogramma van Sting, speelden meerdere succesvolle club- en theatershows en brachten een album genaamd Sisters uit. Ze waren geregeld te zien in tv-programma’s als RTL Late Night en verkochten de grote zaal van Paradiso in drie dagen uit. Vanaf 2021 zijn The BlueBirds een collectief geworden waarin Krystl en Rachèl Louise de leiding hebben als vaste ‘Birds’. Op 8 oktober 2021 kwam hun tweede album Great Big World uit, waarop samenwerkingen met o.a. Kris Berry, Janne Schra, Leonie Meijer, Hadewych Minis & Birgit Schuurman te horen zijn.

  Krystl werkt op dit moment aan haar solo EP. De eerste single Who Gave You The
  Right komt op 4 februari uit en de EP in juni 2022.

  Reserveringsformulier:

  Boekingen niet langer mogelijk op deze datum.

  Na het plaatsen van uw reservering kunt u (indien van toepassing) direct betalen via IDEAL.
  LET OP: Indien het betalen niet meteen lukt, reserveer dan niet opnieuw! In de bevestigingsmail die u ontvangt zit een betaallink, waarmee u alsnog kunt betalen.
 • MeM hat de blues!

  De band Lapwing tijdens de Blues Experience avond in Paviljoen MeM!

 • Salsa Latin Solo dansen in de openlucht bij Paviljoen MeM in Buitenpost!

  Hola Hilda!

  Zonnig dansnieuws. In de zomermaand juni kun je op de dinsdagavonden Salsa Latin Solo dansen in de openlucht bij Paviljoen MeM in Buitenpost!

  Vanwege het succes van de afgelopen twee jaar gaan we weer heerlijk dansen op deze fantastische buitenlocatie waar de kippen en haan vrij lopen en soms ook mee willen doen met het dansen :). 

  Bij minder mooi weer dansen we onder partytenten of binnen in het paviljoen. Je danst zonder danspartner op heerlijke bachata-, salsa en andere latinmuziek. 

  Voor wie? 
  * Beginners
  * Improvers en gevorderden 

  Je leert in de beginnersgroep de basis van de Salsa en Bachata en nog meer latin. En voor in de Salsa Latin Solo improvers/gevorderden leren we nieuweSalsa, Bachatapassen/styling en leuke combinaties. Korrie en ik gaan eind mei op een latindansreis naar Kos en komen met nieuwe inspiratie terug. Je kunt dus prima meedoen als je dit seizoen niet hebt meegedaan. 

  Je kunt alleen meedoen als je je van tevoren aanmeldt! Vol is vol! 

  Dinsdagavonden

  • 14 juni
  • 21 juni
  • 28 juni

  Salsa Latin Solo Beginners om 19.00 uur

  Salsa Latin Solo Improvers/gevorderden om 20.00 uur

  De kosten voor drie lessen zijn 30 euro. Mocht je in eerder met vakantie gaan, dan zou je ook mee kunnen doen als er plek is. Degenen die zich voor de gehele cursus inschrijven, hebben voorrang. 

  Aanmelden: per mail via info@hildansa.nl
  Geef bij je opgave duidelijk je naam (voor- en achternaam), telefoonnummer , mailadres, voorkeur 1 en voorkeur 2 (Beginners of Improvers/gevorderden) door. Als je alleen op een moment kan, geef dat door. Door je op te geven ga je akkoord met de algemene voorwaarden. Deze staan op www.hildansa.nl. 

  De informatie staat nog niet op de website. Vorig jaar waren de groepen vrij snel vol. De eerste groep al na een dag. Dus geef je DIRECT op via info@hildansa.nl, als je graag wilt dansen bij MeM. 

  Je krijgt nog een mail met een officiële bevestiging als je in een groep bent geplaatst. De tijden zijn nog onder voorbehoud. 

  Mocht je belangstelling hebben voor digitale lessen, dan kun je ook een gratis salsa-, bachata-, of merengueles aanvragen via www.hildansa.nl. Dan heb je alvast een proefles en weet je of het wat je voor je is. Al is buiten dansen in een groep op deze fantastische locatie nog leuker. Dan krijg je nog meer energie. 

  Veel dansplezier…. Blijf in beweging en versterk zo je immuunsysteem! DANSEN IS GEZOND VOOR LIJF EN BREIN EN JE WORDT ER GELUKKIGER VAN. 

  We hopen van harte je te mogen begroeten bij Paviljoen MeM, ook names gastvrouw Atsje Lettinga. We gaan er warme zomeravonden van maken met swingende salsa, bachata en meer latin. 

  Salsagroet, 

  Hilda 

  Ook namens Korrie en Debbie van het Hildansa-team

 • Derde ‘Dag van de Paardenbloem’ voor het eerst buiten gevierd

  In Duitsland, Engeland en in ons eigen land is zondag de internationale dag van de paardenbloem gevierd. En voor het eerst kon dat met elkaar buiten gebeuren. Initiatiefnemer Karst Meijer gaf uitleg en excursies in Buitenpost.

  Een excursie bij Buitenpost op de dag van de paardenbloem – Foto: Omrop Fryslân, Remco de Vries

  Volgend jaar is deze viering echter buiten Fryslân, want Meijer gaat met deze dag op tournee bij de provincies langs om mensen duidelijk te maken dat de paardenbloem een heel belangrijke plant is. Of eigenlijk planten; want er zijn zeker 250 verschillende soorten.

  Meijer is onder andere bekend als de man achter het Herbarium Frisicum met de grootste privécollectie droge planten.

  De inzet voor de paardenbloem is volgens Meijer belangrijk: “De belangrijkste boodschap is mensen beter naar de paardenbloem gaan kijken en waarderen. De paardenbloem is het boegbeeld van onze biodiversiteit en is belangrijk voor ons allemaal.”

  Onlangs kwam Wageningen Universiteit nog met het nieuws naar buiten dat de paardenbloem de belangrijkste plant voor de wilde bij is.

  Insecten

  En omdat de plant zoveel insecten aantrekt is die volgens Meijer ook heel belangrijk voor het overleven van weidevogelkuikens. Want dat is het voedsel waar ze groot van worden. Toch zijn de paardenbloemen meer en meer verdwenen uit de weides.

  Ook al zie je er nog genoeg; er zijn soorten heel zeldzaam geworden en er dreigen soorten uit te sterven die eerder nog algemeen voorkwamen. Meijer roept mensen met een tuintje ook op om de paardenbloemen niet te bestrijden.

  Bron: Omrop Fryslân

 • Geslaagde try-out: ‘Emily, onbekend voor de wereld’

  Gisteren was de try-out van de muziekvoorstelling ‘Emily, onbekend voor de wereld’. De reacties waren lovend!

  De voorstelling over de Amerikaanse dichteres Emily Dickinson (1830-1886). Leidraad in de voorstelling is haar leven gezien vanuit het gezichtspunt van haar zus Lavinia (Vinnie).

  Gerard Nijborg verdiepte zich de afgelopen jaren in de wereld van Emily Dickinson, haar leven en haar werk aan de hand van haar biografieën, brieven, gedichten, alsmede verschillende vertalingen ervan.
  Hij heeft vervolgens een 16 tal van haar mysterieuze gedichten op muziek gezet.

  Samen met Lieuwe Koster, Alco Hoogcarspel en Tjeerd Brouwer zijn er prachtige arrangementen tot stand gebracht en is Gerard & Compagnie er in geslaagd om het werk van Emily Dickinson muzikaal tot leven te brengen in een stijl die bij haar past.

 • Wâldpykpaad officieel geopend!

  Op paasmaandag is door Willem Wâldpyk het Wâldpykpaad officieel geopend. Willem monteerde vakkundig het routeplaatje op de eerste paal van de route en daarna gingen de eerste Wâldpyken op pad!


Agenda