Nieuws

 • MeM hat de blues!

  De band Lapwing tijdens de Blues Experience avond in Paviljoen MeM!

 • Salsa Latin Solo dansen in de openlucht bij Paviljoen MeM in Buitenpost!

  Hola Hilda!

  Zonnig dansnieuws. In de zomermaand juni kun je op de dinsdagavonden Salsa Latin Solo dansen in de openlucht bij Paviljoen MeM in Buitenpost!

  Vanwege het succes van de afgelopen twee jaar gaan we weer heerlijk dansen op deze fantastische buitenlocatie waar de kippen en haan vrij lopen en soms ook mee willen doen met het dansen :). 

  Bij minder mooi weer dansen we onder partytenten of binnen in het paviljoen. Je danst zonder danspartner op heerlijke bachata-, salsa en andere latinmuziek. 

  Voor wie? 
  * Beginners
  * Improvers en gevorderden 

  Je leert in de beginnersgroep de basis van de Salsa en Bachata en nog meer latin. En voor in de Salsa Latin Solo improvers/gevorderden leren we nieuweSalsa, Bachatapassen/styling en leuke combinaties. Korrie en ik gaan eind mei op een latindansreis naar Kos en komen met nieuwe inspiratie terug. Je kunt dus prima meedoen als je dit seizoen niet hebt meegedaan. 

  Je kunt alleen meedoen als je je van tevoren aanmeldt! Vol is vol! 

  Dinsdagavonden

  • 14 juni
  • 21 juni
  • 28 juni

  Salsa Latin Solo Beginners om 19.00 uur

  Salsa Latin Solo Improvers/gevorderden om 20.00 uur

  De kosten voor drie lessen zijn 30 euro. Mocht je in eerder met vakantie gaan, dan zou je ook mee kunnen doen als er plek is. Degenen die zich voor de gehele cursus inschrijven, hebben voorrang. 

  Aanmelden: per mail via info@hildansa.nl
  Geef bij je opgave duidelijk je naam (voor- en achternaam), telefoonnummer , mailadres, voorkeur 1 en voorkeur 2 (Beginners of Improvers/gevorderden) door. Als je alleen op een moment kan, geef dat door. Door je op te geven ga je akkoord met de algemene voorwaarden. Deze staan op www.hildansa.nl. 

  De informatie staat nog niet op de website. Vorig jaar waren de groepen vrij snel vol. De eerste groep al na een dag. Dus geef je DIRECT op via info@hildansa.nl, als je graag wilt dansen bij MeM. 

  Je krijgt nog een mail met een officiële bevestiging als je in een groep bent geplaatst. De tijden zijn nog onder voorbehoud. 

  Mocht je belangstelling hebben voor digitale lessen, dan kun je ook een gratis salsa-, bachata-, of merengueles aanvragen via www.hildansa.nl. Dan heb je alvast een proefles en weet je of het wat je voor je is. Al is buiten dansen in een groep op deze fantastische locatie nog leuker. Dan krijg je nog meer energie. 

  Veel dansplezier…. Blijf in beweging en versterk zo je immuunsysteem! DANSEN IS GEZOND VOOR LIJF EN BREIN EN JE WORDT ER GELUKKIGER VAN. 

  We hopen van harte je te mogen begroeten bij Paviljoen MeM, ook names gastvrouw Atsje Lettinga. We gaan er warme zomeravonden van maken met swingende salsa, bachata en meer latin. 

  Salsagroet, 

  Hilda 

  Ook namens Korrie en Debbie van het Hildansa-team

 • Derde ‘Dag van de Paardenbloem’ voor het eerst buiten gevierd

  In Duitsland, Engeland en in ons eigen land is zondag de internationale dag van de paardenbloem gevierd. En voor het eerst kon dat met elkaar buiten gebeuren. Initiatiefnemer Karst Meijer gaf uitleg en excursies in Buitenpost.

  Een excursie bij Buitenpost op de dag van de paardenbloem – Foto: Omrop Fryslân, Remco de Vries

  Volgend jaar is deze viering echter buiten Fryslân, want Meijer gaat met deze dag op tournee bij de provincies langs om mensen duidelijk te maken dat de paardenbloem een heel belangrijke plant is. Of eigenlijk planten; want er zijn zeker 250 verschillende soorten.

  Meijer is onder andere bekend als de man achter het Herbarium Frisicum met de grootste privécollectie droge planten.

  De inzet voor de paardenbloem is volgens Meijer belangrijk: “De belangrijkste boodschap is mensen beter naar de paardenbloem gaan kijken en waarderen. De paardenbloem is het boegbeeld van onze biodiversiteit en is belangrijk voor ons allemaal.”

  Onlangs kwam Wageningen Universiteit nog met het nieuws naar buiten dat de paardenbloem de belangrijkste plant voor de wilde bij is.

  Insecten

  En omdat de plant zoveel insecten aantrekt is die volgens Meijer ook heel belangrijk voor het overleven van weidevogelkuikens. Want dat is het voedsel waar ze groot van worden. Toch zijn de paardenbloemen meer en meer verdwenen uit de weides.

  Ook al zie je er nog genoeg; er zijn soorten heel zeldzaam geworden en er dreigen soorten uit te sterven die eerder nog algemeen voorkwamen. Meijer roept mensen met een tuintje ook op om de paardenbloemen niet te bestrijden.

  Bron: Omrop Fryslân

 • Geslaagde try-out: ‘Emily, onbekend voor de wereld’

  Gisteren was de try-out van de muziekvoorstelling ‘Emily, onbekend voor de wereld’. De reacties waren lovend!

  De voorstelling over de Amerikaanse dichteres Emily Dickinson (1830-1886). Leidraad in de voorstelling is haar leven gezien vanuit het gezichtspunt van haar zus Lavinia (Vinnie).

  Gerard Nijborg verdiepte zich de afgelopen jaren in de wereld van Emily Dickinson, haar leven en haar werk aan de hand van haar biografieën, brieven, gedichten, alsmede verschillende vertalingen ervan.
  Hij heeft vervolgens een 16 tal van haar mysterieuze gedichten op muziek gezet.

  Samen met Lieuwe Koster, Alco Hoogcarspel en Tjeerd Brouwer zijn er prachtige arrangementen tot stand gebracht en is Gerard & Compagnie er in geslaagd om het werk van Emily Dickinson muzikaal tot leven te brengen in een stijl die bij haar past.

 • Wâldpykpaad officieel geopend!

  Op paasmaandag is door Willem Wâldpyk het Wâldpykpaad officieel geopend. Willem monteerde vakkundig het routeplaatje op de eerste paal van de route en daarna gingen de eerste Wâldpyken op pad!

 • Internationale Dag van de Paardebloem

  Wanneer: zondag 24 april 2022
  Tijd: 10:30 uur

  Is er iets wat gewoner is dan een paardenbloem? Ja zeker, ongeveer alles! Want anders dan de meeste mensen denken, is de paardenbloem allesbehalve ‘gewoon’.

  De paardenbloem (wetenschappelijke naam: Taraxacum) is een magneet voor insecten. Er zijn meer dan honderd insectensoorten bekend die in relatie staan tot de paardenbloem. En omdat hij in het voorjaar in open grasland bloeit, is hij belangrijk voor bijvoorbeeld weidevogels. De kuikens kunnen nog geen wormen eten, maar zijn afhankelijk van insecten die ze op hun eigen hoogte moeten kunnen oppikken. Dat de paardenbloem zo goed als verdwenen is uit boerengraslanden, is een van de oorzaken van de achteruitgang van de weidevogels.

  Paardenbloemen kennen ook een heel bijzondere genetische diversiteit. Er zijn in Nederland minstens 250 ‘microsoorten’ vastgesteld, die soms aan een heel klein areaal gebonden zijn. Onder het bloemhoofdje van de paardenbloem zitten een aantal kransen van groene ‘omwindselblaadjes’. Bij de algemenere soorten staan de meeste ervan af of zijn naar beneden gekruld. Hoe meer alle omwindselblaadjes strak tegen het bloemhoofdje aan liggen, hoe specifieker de soort is. Vergelijk de afbeeldingen.

  De algemene haakpaardenbloem (links) heeft meest neergeslagen omwindselblaadjes; die van de superzeldzame moeraspaardenbloem (rechts) liggen allemaal strak tegen het bloemhoofdje aan.

  Maar die specifieke soorten staan in toenemende mate onder druk en dreigen te verdwijnen. Om de aandacht voor paardenbloemen bij het grote publiek te vergroten wordt sinds enkele jaren ‘de Dag van de Paardenbloem’ gehouden, tot nog toe in Nederland, België, Duitsland en Engeland. De Nederlandse editie wordt dit jaar in Buitenpost gehouden, en is vrij toegankelijk voor iedere geïnteresseerde op zondag 24 april.

  Karst Meijer van Herbarium Frisicum in Wolvega houdt om half elf in Paviljoen MeM (open om tien uur) een enthousiaste inleiding, waarna we de groenstrook achter het Chinese restaurant in trekken om paardenbloemen te bekijken. Daarna verplaatst het toneel zich naar de Kruidhof, waar men hapjes met paardenbloem kan proeven (paardenbloem is eetbaar en smakelijk!) en waar Karst nog meer vertelt. Jong en oud is welkom bij dit vrolijke en informatieve programma. Deelname is gratis, maar consumpties moeten afgerekend worden.

  Er is ook een fotowedstrijd gebonden aan de Dag van de Paardenbloem, die loopt de hele maanden maart en april. Op de site www.taraxacumnederland.nl vind je alle informatie.
  Bron: De Binnenste Buitenpost, Jaargang 23, nr. 5, maart 2022, Gertie Papenburg

 • Opening Wâldpykpaad

  Wanneer: maandag 18 april 2022
  Tijd: 14:00 uur

  Een Wâldpyk doet dingen “oars as oars” en is “grutsk op ‘e romte”.

  Het Wâldpykpaad

  Foto: Bert Douma

  Dwaal je wel eens in het voorjaar langs de schouwpaden in het bos van Egypte langs de grenssloot De Swadde? De sloot die de Gemeente Achtkarspelen scheidt van de Gemeente Noardeast-Fryslân! Vanaf het schouwpad langs de Swadde kun je het Landgoed Fogelsanghstate van ‘de andere kant’ bewonderen. Fogelsanghstate, in de volksmond ‘het Feankleasterbosk’ geheten, is in het voorjaar vanwege het broedseizoen gesloten, maar vanaf het Egyptebos valt er wel van te genieten.

  Alleen de blik op het authentieke theehuisje al, prachtig gelegen op een Hoge berg (De Modderberg) is de wandeling waard!Maar als je eenmaal aan de wandel bent kun je meer ontdekken! Bijvoorbeeld De ‘Hamstra poele’, een pingoruïne uit de ijstijd, met eromheen nog een stukje prachtig, kleinschalig coulissenlandschap. Het Wâldpykpaad wordt op deze dag om 14.00 uur geopend door Willem Wâldpyk bij Paviljoen MeM in Buitenpost. Ook krijgt deze mooie locatie op Tweede paasdag het Wâldpykcertificaat uitgereikt door in de Egypte opgegroeide Henk Pilat van het Streekmerk Wâldpyk.

  Het Wâldpykpaad is een route voor de echte Wâldpiken die buiten de paden willen wandelen over de schouwpaden van het Egyptebos.

 • De Wâldpyk en it Aai

  Wanneer: maandag 18 april 2022
  Tijd: 12:00 uur

  De kerngroep Stinzen-Foodwalk Buitenpost&Kollum, is al jarenlang bezig om de wandelmogelijkheden rond en in Buitenpost en Kollum te promoten. Dit jaar komen er een paar extra wandellussen bij. Aan de noordkant is de Stinzenroute vanaf het Bloemenparadyske uitgebreid met een verscheidendheid aan stinzenbollen. De route reikt nu tot in het centrum van Kollum. Aan de oostkant is de wandelroute verder beleefbaar gemaakt via het nieuwe Wâldpyk-paad vanaf Paviljoen MeM richting het Bos van Egypte. Onder het motto De Wâldpyk en it Aai wordt op tweede paasdag (18 april) de uitbreiding gevierd.

  Je kunt de route in zijn geheel, of een gedeelte ervan, op eigen gelegenheid (zonder opgave) wandelen. De route is verkrijgbaar bij in ieder geval Bloemenparadyske, Paviljoen MeM en Streekwinkel Op ’e Stâl. Deze hebben tijdens tweede paasdag ook de deuren open van 12-17 uur voor een bakje koffie, thee en wat lekkers of een andere Wâldpyk en it Aai-activiteit.

  Het Stinzewandelevenement bouwt voort op de reeds langer bestaande Foodwalk, een jaarlijks terugkerende wandeling in en rond Buitenpost en Kollum, die je dwars door het landschap leidt langs bijzondere eetbare planten en de mooiste plekjes. Het afgelopen jaar zijn er nog eens meer dan 100.000 bollen extra geplant, vooral in Kollum.

  En omdat het Pasen is en er al Wâldpyken zijn waargenomen op de route zijn er eieren te vinden tijdens de wandeltocht. Het Wâldpykpaad wordt op deze dag om 14.00 uur geopend door Willem Wâldpyk bij Paviljoen MeM in Buitenpost. Ook krijgt deze mooie locatie op Tweede paasdag het Wâldpykcertificaat uitgereikt door in de Egypte opgegroeide Henk Pilat van het Streekmerk Wâldpyk.

  Op ieder ander moment in het voorjaar is de route te wandelen! Maar de pleisterplaatsen zijn niet doorlopend geopend. Check daarom openingstijden vooraf via de website of Facebook.

  Bron tekst en afbeelding: De Binnenste Buitenpost, Jaargang 23, nr. 5, maart 2022

 • Concert Krystl
  Wanneer: zondag 19 juni 2022
  Tijd: 15:00 uur
  Prijs: € 15,00

  Krystl tekende in 2009 haar eerste platencontract bij Universal Music. Haar carrière maakte vervolgens in 2010 een vliegende start door het succes van haar eerste hitsingle Golden Days, die ook te horen was in een Martini reclame. In 2011 won Krystl een Edison voor Beste Nieuwkomer, een 3FM Award en een Buma Award. Inmiddels heeft ze twee solo albums uitgebracht met daarop succesvolle radio singels als Bottles , Fool For You , Golden Days en Circles. Krystl deed verschillende clubtours en theatershows, speelde op festivals als North Sea Jazz en Concert at SEA en zong duetten met Marco Borsato en BLØF.

  In 2017 kwam haar elektronische single Losing My Head uit. De song werd op de dag van uitkomen meteen bekroond tot NPO Radio 2 Top Song. Krystl’s kerstsingle Wonderful Time , uitgebracht in hetzelfde jaar, stond op nummer 2 van de meest gedraaide Nederlandse kersthits en werd meer dan 1,5 miljoen keer op Spotify beluisterd.
  In november 2020 bracht de zangeres de pop ballad A Good Year Without You uit.

  Naast haar solocarri re startte Krystl in 2017 een nieuw country/pop trio: The BlueBirds (Elske deWall, Krystl & Rach l Louise). Het bleek een succes; ze traden op in het voorprogramma van Sting, speelden meerdere succesvolle club- en theatershows en brachten een album genaamd Sisters uit. Ze waren geregeld te zien in tv-programma’s als RTL Late Night en verkochten de grote zaal van Paradiso in drie dagen uit. Vanaf 2021 zijn The BlueBirds een collectief geworden waarin Krystl en Rachèl Louise de leiding hebben als vaste ‘Birds’. Op 8 oktober 2021 kwam hun tweede album Great Big World uit, waarop samenwerkingen met o.a. Kris Berry, Janne Schra, Leonie Meijer, Hadewych Minis & Birgit Schuurman te horen zijn.

  Krystl werkt op dit moment aan haar solo EP. De eerste single Who Gave You The
  Right komt op 4 februari uit en de EP in juni 2022.

  Reserveringsformulier:


  Na het plaatsen van uw reservering kunt u (indien van toepassing) direct betalen via IDEAL.
  LET OP: Indien het betalen niet meteen lukt, reserveer dan niet opnieuw! In de bevestigingsmail die u ontvangt zit een betaallink, waarmee u alsnog kunt betalen.
 • Blues Experience avond
  Wanneer: zaterdag 30 april 2022
  Tijd: 20:30 uur
  Prijs: € 10,00

  De band LAPWING zal een optreden geven wat volledig in het teken staat van de ontwikkeling van de blues muziek.

   

  Reserveringsformulier:

  Boekingen niet langer mogelijk op deze datum.

  Na het plaatsen van uw reservering kunt u (indien van toepassing) direct betalen via IDEAL.
  LET OP: Indien het betalen niet meteen lukt, reserveer dan niet opnieuw! In de bevestigingsmail die u ontvangt zit een betaallink, waarmee u alsnog kunt betalen.
 • Ferlies yn Lockdown

  De succesvolle theatervoorstelling “Ferlies yn Lockdown” komt terug naar Paviljoen MeM!

  https://youtu.be/mPAn7cMteik

  Na bijna een leven lang samen verliest Douwe zijn Durkje aan Corona. 

  Hij komt thuis van de begrafenis. Zijn huis is nu zijn gevangenis, want hij mag er niet uit. Hij zit in thuisisolatie. Zijn dochter praat met hem via de computer en maakt zich zorgen om haar vader. Hoe moet hij helemaal alleen dit grote verlies verwerken?  Ze geeft hem een online mindfulnesscursus cadeau. Maar hoe gaat een volbloed Wâldpyk als Douwe daarmee om? 

  Douwe wordt gespeeld door Gerrit Haaksma die zich goed in de rol van Douwe kan verplaatsen. “ Douwe liket hiel bot op my” aldus Haaksma.

  Het is het eerste stuk wat Tet Rozendal na haar val in december 2017 weer op poten zet. “ Ik hie net tocht dat ik dit ea wer kinne soe. Sels it toniel op slagget noch net, mar ik bin tige tankber dat ik op dizze wize wer in nij stik foar it fuotljocht bringe kin. Dit stik gjit oer ferlies, loslitte en in nij paad sykje. Dêroer haw ik de ôfrûne tiid in soad leart en dat wol ik graach diele. Troch Korona ha wy allegear op ien of oare wize te krijen mei ferlies. Ik hoopje dat dit stik minsken stypje kin yn dizze aparte tiiden.” 

  “Ferlies yn Lockdown” is een actueel, tragikomisch stuk met de welbekende humor uit de Friese Wouden. Over een man die de dood van zijn vrouw moet accepteren in een onzekere wereld die geteisterd wordt door een pandemie.

  Script: Tet Rozendal, Regie: Brigitte Odett, Spel: Gerrit Haaksma, met medewerking van: Lianne Zandstra, Hilly Harms en Tet Rozendal
  Decor: Afke Manshanden, Muziek/ techniek: Sander Stienstra,
  Productie: Stichting Oog van de Dag / Ruud van der Slik en Atsje Lettinga.​

  Bestel hieronder je tickets door op een link bij de datum naar keuze te klikken!

   vrijdag 27 mei 2022 20:00 uur (buitenfoyer open om 19:00 uur)
   Ferlies yn Lockdown
   28 plaatsen beschikbaar

   zondag 29 mei 2022 15:00 uur (buitenfoyer open om 14:00 uur)
   Ferlies yn Lockdown
   35 plaatsen beschikbaar

 • Try-out: Emily, onbekend voor de wereld

  Wanneer: zondag 24 april 2022
  Tijd: 15:00 uur
  Prijs: € 10,00

  Emily, onbekend voor de wereld’ is een muziekvoorstelling over de Amerikaanse dichteres Emily Dickinson (1830-1886). Leidraad in de voorstelling is haar leven gezien vanuit het gezichtspunt van haar zus Lavinia (Vinnie).

  Lavinia ontdekte pas na de dood van haar zus dat zij een groot aantal prachtige gedichten had geschreven.

  CD verkoop: Emily, unknown to the world 10 euro

  De nieuwste CD van Gerard & Compagnie ‘Emily, unknown to the world’ is klaar!

  Een CD met op muziek gezette gedichten van de Amerikaanse dichteres Emily Dickinson (1830 – 1886) met als speciale gast op de CD het strijkkwartet Risata.

  Gerard Nijborg verdiepte zich de afgelopen jaren in de wereld van Emily Dickinson, haar leven en haar werk aan de hand van haar biografieën, brieven, gedichten, alsmede verschillende vertalingen ervan.
  Hij heeft vervolgens een 16 tal van haar mysterieuze gedichten op muziek gezet.

  Samen met Lieuwe Koster, Alco Hoogcarspel en Tjeerd Brouwer zijn er prachtige arrangementen tot stand gebracht en is Gerard & Compagnie er in geslaagd om het werk van Emily Dickinson muzikaal tot leven te brengen in een stijl die bij haar past.

  Reserveringsformulier:

  Boekingen niet langer mogelijk op deze datum.

  Na het plaatsen van uw reservering kunt u (indien van toepassing) direct betalen via IDEAL.
  LET OP: Indien het betalen niet meteen lukt, reserveer dan niet opnieuw! In de bevestigingsmail die u ontvangt zit een betaallink, waarmee u alsnog kunt betalen.

 • WORKSHOPS UKELELE in Paviljoen MeM!

  Workshop “Herhaling tokkels”

  Heb je de workshop “Ukelele Vervolg” gedaan en wil je nieuwe liedjes leren voor de tokkels die je hebt gehad? Of wil je een warming-up voor de “Nieuwe Tokkels voor Ukelele”: schrijf je dan snel in.

  Maandag 24 januari , 19.30 uur:
  Paviljoen MeM, Egypte 16A, Buitenpost
  € 22,50. (incl. koffie/thee & gebruik ukelele)

  ==

  Workshopreeks “Nieuwe Tokkels voor Ukelele”

  Sound Of Silence, Rollercoaster, Let Her Go,… Een paar van de nummers waar we in deze workshop me bezig gaan. Nieuwe tokkelpatronen, nieuwe akkoorden en een beetje tablatuur.

  Maandag 31 januari, 7 en 14 februari, 19.30 uur:
  Paviljoen MeM, Egypte 16A, Buitenpost
  € 65,= voor 3 avonden. (incl. koffie/thee & gebruik ukelele)

  Informatie/reserveren:
  Wander van Duin – 0614 127 762
  wandervanduin@gmail.com

 • Inez Timmer & Tseard Nauta: Holocaust-Hollywood, de kinderen van Ilse Weber
  Wanneer: woensdag 6 april 2022
  Tijd: 20:00 uur
  Prijs: € 15,00
  per persoon

  Deze voorstelling vertelt op indringende wijze over het leven van schrijfster Ilse Weber en de kinderen in haar leven.

  Deze Joodse vrouw van Duits-Tsjechische afkomst, schreef kinderboeken, hoorspelen en prachtige gedichten. De Duitstalige gedichten die ze in het geheim schreef in het modelghetto Theresienstadt, waren voor veel gevangenen een baken van hoop en hebben op wonderbaarlijke wijze de oorlog overleefd. Ze vormen 75 jaar later de basis voor deze  indrukwekkende, meertalige muzikale theatervoorstelling met Inez Timmer en Tseard Nauta. Deze allround artiesten combineren moeiteloos hun zang-, acteer- en muzikale kwaliteiten en maken ‘Holocaust-Hollywood, de kinderen van Ilse Weber’, een voorstelling om nooit meer te vergeten.

  Inez Timmer, artieste met een gouden stem en een prachtige uitstraling, is niet meer weg te denken uit het culturele landschap van Noord-Nederland. In 2019 verdiende ze met haar prachtige rol bij de Nederlandse Reisopera een nominatie voor een musical award.

  Tseard Nauta, medeoprichter van het bekende Klezmer orkest ‘Di Gojim’, is al jaren bekend als multi-instrumentalist, arrangeur, componist en zanger. Hij trad met zijn soloprogramma ‘Rijk en Beroemd’ meer dan 50 keer op in heel Nederland.

  Eppie Dam, winnaar van de Gysbert Japicxprijs, heeft een aantal gedichten en liedteksten van Ilse Weber met veel gevoel in het Fries vertaald.

  Aanvang: 20:00 uur
  Toegang: €15,00 p.p.

   

  Reserveringsformulier:

  Boekingen niet langer mogelijk op deze datum.

  Na het plaatsen van uw reservering kunt u (indien van toepassing) direct betalen via IDEAL.
  LET OP: Indien het betalen niet meteen lukt, reserveer dan niet opnieuw! In de bevestigingsmail die u ontvangt zit een betaallink, waarmee u alsnog kunt betalen.
 • Muzikale middag met Sido Martens, Annemarieke Coenders en Jan de Vries
  Wanneer: zondag 13 maart 2022
  Tijd: 15:00 uur
  Prijs: € 12,50

  Gezellige middag met muziek van Sido Martens, Annemarieke Coenders en Jan de Vries.

  Sido Martens – in de jaren zeventig lid van de folkrockgroep Fungus en met ‘Kaap’ren Varen’ destijds een hit scorend, daarna solo tot 1982 – is sinds 1996 bezig met een tweede muziekcarrière. Zijn vaak poëtische teksten behelzen het leven in de ruimste zin van het woord. Liefde, verdriet, de dood, de zee, weemoed en verlangen keren vaak terug. In mindere mate, maar wel degelijk aanwezig, deelt hij zijn vreugde met de luisteraar. Donkere tinten, milde spot en een geheel eigen klankkleur karakteriseren Martens liedjes waarin hij muzikaal tussen folk en jazz, tussen pop en luisterlied laveert. Sober, intiem en integer, zonder opsmuk of tralala. Naast cd’s en vinyl brengt Martens met enige regelmaat een boek of gedichtenbundel uit.
  www.sidomartens.nl

  Annemarieke Coenders schrijft eigenzinnige, folky luisterliedjes. Voorheen deed ze dat altijd in het Engels, maar tegenwoordig ook in de Nederlandse taal. Vijftien jaar lang maakte ze deel uit van het zangduo Ygdrassil, waarmee ze vijf cd’s maakte en optrad in binnen- en buitenland. Nu is ze alweer jaren solo actief, al schuwt ze de samenwerking met andere muzikanten niet. Twee cd’s met eigen liedjes bracht ze uit, en dat leverde lovende kritieken op. Ze maakt in haar woonplaats Groningen deel uit van het singer-songwritercollectief The Songclub.

  “Coenders maakt als zangeres en liedjesschrijver grote indruk.” HEAVEN
  “Making Heaps Digging Holes weet dat toch al indrukwekkende vorige album met gemak te overtreffen.” KindaMuzik
  “Intieme liedjes met een dwingende kracht.” Leeuwarder Courant
  “Een oorspronkelijk geluid, Coenders betovert met haar stem.” Dagblad van het Noorden
  “Net als Joni Mitchell beheerst Coenders het vak door een song met impact te schrijven en dat boeiend te brengen.” PZC De Stem
  “Schitterende composities en dito uitvoeringen.” New Folk Sounds
  “Prachtige luisterliedjes.” Platomania
  “Bij het geraffineerde spel met licht en donker geeft Annemarieke Coenders haar bijzonder fraaie stem nog meer de vrije teugel.” Johnny’s Garden
  “Poëtisch album vol intrigerende songs” Folk Lantern
  “Deze plaat is een verrassing gebleken, afkomstig van groot folktalent van onze Noorderburen.”  Rootstime.be
  “Lovely song writing, with a nod across the Atlantic and a nod to the best of the early 70s British female singer songwriters.” Folkpolice UK
  “Annemarieke Coenders parvient à concurrencer aisément les plus grandes dames de la folk des Etats-Unis toutes générations avec une aisance incroyable.”  With music in my mind.be

  Jan de Vries is een muzikant-liedjesschrijver uit het Bildt die denkt, droomt en zingt in de Bildtse taal. Hij schrijft ‘kleine’ liedjes die vaak herkenning oproepen en de ziel beroeren. Verhalende teksten verpakt in mooie gitaarlijnen of accordeon-melodieën staan aan de basis van zijn muziek. Laat je meeslepen in het prachtige liedje over zijn dochter ‘Jente’, het aangrijpende verhaal van de zonderlinge ‘Swarte Anne’ of het hilarische kroegverhaal van de ‘Mannen in ’t Keffee’. Maar ook zijn serie liedjes van de in 2013 overleden JJ Cale krijgen in de Bildtse taal een heel eigen karakter. Een van deze liedjes trok in 2015 zelfs de aandacht van de erven van JJ Cale. Jan de Vries bracht onlangs Keel uit, een cd met Bildtse vertalingen van liedjes van J.J. Cale.

  Van Sido Martens verscheen in 2021 het boek Mijn jaren zal Zwam, over de periode dat hij in Fungus speelde en eind oktober van dat jaar de cd de Zwaarte.

  Lekker luisteren dus; naar liedjes met humor, herkenning en beroering. Want muziek moet je raken en dat is wat het doet.

   

  Reserveringsformulier:

  Boekingen niet langer mogelijk op deze datum.

  Na het plaatsen van uw reservering kunt u (indien van toepassing) direct betalen via IDEAL.
  LET OP: Indien het betalen niet meteen lukt, reserveer dan niet opnieuw! In de bevestigingsmail die u ontvangt zit een betaallink, waarmee u alsnog kunt betalen.


Agenda