Yetris

3 november 2019 - 14:00

De Friese folkgroep Yetris speelde in de 70-80 er jaren de sterren van de hemel.
Als een ‘klassieke’ Fryske folkband speelden ze muziek op teksten van Roel Slofstra en andere Friese dichters en schrijvers.
Ze maakten in 1980 o.a. het album ‘De Histoarje fan Eije Wijkstra’.Nu geven ze in 2019, het jaar waarin Roel 80 jaar geworden is, een reprise van een aantal mooie nummers die ze ooit gespeeld hebben.

Bezetting:
– Roel Slofstra, zang, harp. mandoline
– Geppie Haarsma, zang, concertina, accordeon
– Alco Hoogcarspel, zang, viool, mandoline, mandola
– Hans Kerkhoven, zang, gitaar, mandoline
Geluid: Alco Hoogcarspel

De groep Yetris speelt de try-out op zondag 9 juni (1e Pinksterdag) in de Muzikamer in Noardburgum om 15.00 uur (reeds uitverkocht)

Daarna in het nieuwe seizoen zullen ze op diverse locaties in Friesland een aantal mooie, intieme optredens geven, waaronder in MeM Buitenpost!

Fryske folkband Yetris nei fjirtich jier werom op it poadium
De Fryske folkband Yetris makket dizze hjerst in reünytoer troch de provinsje. De band bestiet út Roel Slofstra op gitaar en sang, Geppy Haarsma op akkordeon, Alco Hoogkarspel op fioele en Hans Kerkhoven op gitaar.
In rige fan fiif optredens set op 9 juny útein yn Noardburgum. Neffens Roel Slofstra, dy’t takom wike tachtich wurdt, sil it âlde repertoire oppoetst wurde en komt by de repetysjes de âlde gemy werom. Guon leden fan Yetris spilen ek yn it ferneamde Irolt.


(Nog 10 kaart(en) beschikbaar)

Boekingen niet langer mogelijk op deze datum.