SEIZOENgasten

Wanneer: vrijdag 2 juni 2023
Tijd: uur

SEIZOENgasten is een fiets- en kunstroute op 2,3 en 4 juni 2023 door de Noordelijke Fryske Wâlden. Vanuit Buitenpost kunt u kennis maken met 24 kunstenaars op 10 locaties. Allen geïnspireerd en bijeengebracht naar aanleiding van de persoonlijke inspiratie van Hennie Dijk-Stel uit Oudwoude.

Je kunt als gast alle 24 kunstenaars op de tien plekken achter elkaar bezoeken. Om te zien wat zij als SEIZOENgast aan jou als SEIZOENgast willen vertellen.

Je kunt natuurlijk ook een paar plekken uitkiezen om langer te blijven. Om jezelf in dit zomerseizoen de rust te gunnen om te kijken en te genieten.

 

Tijden:

Vrijdag 2 juni: van 13.00 tot 17.00 uur

Zaterdag 3 juni: van 11.00 tot 17.00 uur

Zondag 4 juni: van 12:00 tot 17:00 uur

 

In Paviljoen MeM is werk te zien van 2 kunstenaars, namelijk Hetty Combs en Joke Stapensea.

 

Hetty Combs
Tekeningen en schilderijen

Oerbos van de toekomst – het project
Onze gemeenschap “vergrijst”. De noodzaak van informatie en overdracht van kennis naar de volgende generaties is belangrijker dan ooit. Zo lang wij er zijn, bouwen jong en oud(er) samen aan onze toekomst. De bossen zijn ook belangrijker dan ooit. Nieuwe aanplant is noodzaak, geen luxe. We moeten concrete stappen zetten om de klimaatsverandering om te buigen naar iets positiefs. De mens is onderdeel van de natuur. De Natuur heeft onze hulp nodig. Wij moeten blijven geloven. Dat het anders kan. Dat het beter kan. Daarom planten we samen nieuwe bosjes in Achtkarspelen. Bosjes die de tijd doorstaan, bosjes met een rituele functie. Bosjes waar we dromen planten voor de toekomst en een betere, gezondere wereld. Voor mensen en natuur.

Hetty Combs (1962) – de kunstenaar
Schilderijen en kunstprojectontwikkelaar. Woont in Buitenpost, werkt in Dokkum en op locatie. Houdt zich bezig met de mens, diens leefomgeving en geschiedenis, met name Noordoost Friesland. Studeerde af op portret aan De Foudgumse School voor de nieuwe schilderkunst. Studeerde daarnaast cultuurwetenschappen (OU) en kunstgeschiedenis (KGA). Geeft teken- en schilderles en fungeert als denktank voor overheid en instellingen.

Meer info
www. combsartprojects.com
www.combsartprojects.com

 

Joke Stapensea
Grafiek, fotografie en schilderijen

Kunst-opleiding
Academie voor Beeldende Kunst Vredeman de Vries te Leeuwarden. Richting: monumentale vormgeving, afgerond in 1992

Omschrijving over de inhoud van mijn werk
In mijn etsen gebruik ik diverse ets technieken, deze combineer ik onderling om tot een geheel eigen expressieve stijl te komen. Droge naald en aquatint zijn mijn favoriet. Maar kan dit ook combineren met andere druktechnieken. Steeds op zoek naar een nieuwe combinatie van vorm, abstractie en kleur.
Het werk is expressief maar kan daarnaast ook ingetogen zijn. Het zachte, maar ook het diepe, de contrasten, de kracht, alles als beweging komt samen. Het werk is niet realistisch doch wel figuratief, balancerend tussen figuratie en abstractie. In het werk ben ik steeds op zoek naar een nieuwe combinatie van figuur, vorm, abstractie en kleur. Emotie, energie, beweging, intuïtie en vooral gedrevenheid komen samen. Inspiratie vind ik om mij heen in mijn directe omgeving, uit het dagelijks leven en herinneringen en geschiedenis.
Mens en natuur zijn belangrijke onderwerpen. Ik maak nauwelijks identieke oplagen. Het grafische proces staat voorop.

Social Media
Facebook: Atelier Joke Stapensea
Instagram: jokestapensea-Art
www.jokestapensea.exto.nl

Alle kunstenaars en meer informatie vind je op www.seizoengasten.nl