Klaes Westra: It komt wer foar 't ljocht!

Wanneer: zondag 17 maart 2024
Tijd: 15:00 uur
Prijs: € 15,00

Friestalig cabaret / 50+

 

Twee kleindochters overdenken het werk van de Friese komiek Klaes Westra en brengen weer zijn liedjes en sketches voor het voetlicht, aangevuld met nieuwe liedjes en grappen en oude familieherinneringen.

Klaes Westra was cabaretier, zanger en toneelspeler in de jaren ’50 en ’60 van de vorige eeuw. Met zijn gezelschap reisde hij door de provincie met zijn conferences en liedjes. Elke Fries kende zijn melangolische “Plakje grûn” en er werd gedanst op “Djip yn’e Wâlden”. Maar hij was ook maatschappijkritisch met conferences als “Harke fan de fûgelwacht” over het kievitseizoeken en “De swalker” dat over consuminderen gaat!

Nu, zo’n 75 jaar later, hebben zijn kleindochters Aeltje Walsma en Gea Verhaag (die inmiddels zelf zeer ervaren artiesten zijn) al dat mooie materiaal aan liedjes en conferences van zolder gehaald. Zij hebben een programma gemaakt met zijn oude sketches en liedjes, en dat verrijkt met eigentijdse vondsten die er prachtig op aansluiten.

Reserveringsformulier:


Na het plaatsen van uw reservering kunt u (indien van toepassing) direct betalen via IDEAL.
LET OP: Indien het betalen niet meteen lukt, reserveer dan niet opnieuw! In de bevestigingsmail die u ontvangt zit een betaallink, waarmee u alsnog kunt betalen.