Brommelsfestijn 2024 "Iepen & Bleat"

Wanneer: zaterdag 24 augustus 2024
Tijd:

Tijdens de brommels dagen op 24 & 25 augustus is de tuin en Paviljoen MeM op beide dagen van 11:00 tot 17:00 uur geopend!

Wat is er te zoal te doen:

  • Kunstenaars Gepke Hoekstra (Beeldhouwer & Schilder), Nienke Moning (Beeldhouwer) en Rianne Witteveen (Schilder & Printmaker) gaan aan de slag en geven je “een kijkje in de keuken”.  Daarbij gaan ze graag met je in gesprek!
  • Wandelen op het Waldpykpaad! Vraag 1 van onze vrijwilligers om een routekaart en wandelen maar!
  • Live muziek op beide dagen, hieronder meer daarover
  • Het terras is geopend voor een hapje en een drankje!

Live muziek 🎶

 

Zaterdag: Nancy and the Sinatras, van 14:00 – 16:00 uur

 

Meet Nancy and the Sinatras! Een band die eruit ziet en klinkt alsof de tijd heeft stil gestaan. De Wonder Years uit de vorige eeuw herleven: breekbare luisterliedjes, melodieuze blues, maar ook een verrassend repertoire om lekker op te dansen.

 

Fifties and Upties

De naam doet denken aan liedjes uit de vijftiger en zestiger jaren, maar zo gemakkelijk is de band niet in een hoekje plaatsen. Een greep uit het repertoire? Jaren ´50 liedjes in een nieuw, modern jasje en moderne nummers in een retro-uitvoering. Een niet-standaard setlist variërend met songs uit het repertoire van Nancy Sinatra herself tot een jaren ´50 uitvoering van Roxanne van de Police of Lay all your love on me van Abba. Van J.J. Cale, via Doris Day naar Ace of Base. Van James Bond tot eigen werk. Een feest der herkenning, met een spannend, vintage sausje. Engels, Frans, Duits, Nederlands en Fries. Covers, geen coverband. Met als keuzedessert aan het eind van het jaar; een bijzonder kerstrepertoire.

On the road en meer

Nancy speelt al jaren op allerlei locaties. Festivals, feesten, theaters, enz. Daarnaast heeft de band de afgelopen jaren een kijk-, lees- en luisterboekje uitgebracht onder de titel Cosa Nostra, waarin we kennis maken met Nancy en haar maffiose broers in de jaren ´50. Een ander wapenfeit om trots op te zijn is de release van een single: She can have him/ Se kin ‘m krije. Een happy break up song. Eigen werk.

 

Bezetting

Nancy and the Sinatras is opgericht in de zomer van 2012. Frontlady is Wybrig Boerrigter. En dan de Sinatras: op bas Brant Visser, gitaar Oege Reitsma, drums Leo Roodhof, saxofoon Pieter Willem Meinema.

Benieuwd naar een sfeerimpressie? Beluister (en like) een aantal fragmenten via de Facebookpagina of het Youtube-kanaal van Nancy and the Sinatras.

www.youtube.com/channel/UCu4W6Wzav1jyYDL3ggKmSEA

https://www.facebook.com/NancyAndTheSinatras/?locale=nl_NL

 

De Kok & Reineman

Naast een programma met uitsluitend Bob Dylan songs hebben Piet Kok (zang, gitaar en mondharmonica) en Roelof Reineman (gitaar, slide gitaar)  ook een programma dat bestaat uit songs in het Roots muziek genre.

Er staan eigen composities op het programma maar ook bekende songs van oa. Johnny Cash, Robert Johnson, Leonard Cohen en Mark Knopfler aangevuld met een aantal traditionele Folk-, Blues- en Country songs. Dit alles gespeeld in hun eigen, herkenbare stijl.

 

Piet Kok heeft in vele bands gespeeld zoals Farmer’s Union en Irolt en heeft als solo artiest diverse platen en cd’s uitgebracht. Roelof was jarenlang gitarist in The Hangouts die een aantal cd’s, waaronder The Rolling Stones in het Fries, hebben gemaakt.

Foto: Gerrie vd. Meer.

 

Voor info zie: YouTube oa. Noardewyn

Zondag: Afwisselend tussen 14:30 – 17:00 uur;
De Kok & Reineman en Sa kint ek

 

Sa kint Ek

 

De band Sa kint Ek, bestaande uit 4 muzikanten/vocalisten, speelt covers

en eigen werk van de afgelopen 10 jaar, gecombineerd met muziek  uit theatervoorstellingen, iepenloften en andere projecten waar de band

aan meegewerkt heeft!

 

Sa kint Ek, bestaat uit: Gerrit Steen (basgitaar en zang), Ton Edelijn (gitaar, hi-hatt en zang), Sander Stienstra (piano, cajon, djembé, melodica en zang)
en Atsje Lettinga (zang en cajon).